Blog Post

Lasrookafzuiging belangrijk voor uw werknemers!

Lasdampafzuiging

Het afgelopen jaar zien wij een enorme stijging in de vraag naar lasrookafzuiging. Al eerder schreven wij over de schade van lasrook voor de mens. De overheid heeft per 1 april 2010 een grenswaarde voor beroepsmatige blootstelling aan lasrook (voorheen MAC) van 1mg/m3 lucht vastgesteld om gezondheidsschade te voorkomen. Werkgevers en werknemers zijn verplicht om zich aan deze waarde te houden. In de praktijk zien wij vaak dat wetgeving en handhaving hiervan ver uit elkaar ligt. Echter zien we steeds vaker dat hier wel degelijk op gehandhaafd wordt. Bij de eerste constatering aan het ontbreken van lasdampafzuiging / lasrookafzuiging blijft het vaak bij een waarschuwing. Maar vaak wel met de notitie dat de lasrookafzuiging bij het volgende bezoek in orde moet zijn.

Lasrookafzuiging is een investering, maar altijd goedkoper dan een werknemer in de ziektewet of een boete. Uiteraard zijn er meerder manieren om lasrook aan te pakken. Hieronder een aantal van de meest voorkomende oplossingen van lasrookafzuiging voor een gezonde werkomgeving.

Lasdampafzuiging bij de bron

Een flexibele oplossing voor lasrookafzuiging bij de bron. Verwijdering van lasrook draagt in aanzienlijke mate bij tot een betere werkomgeving. Bronafzuiging is de meest effectieve methode om direct bij de ademzone van de lasser lasrook af te vangen en te verwijderen.
Een mobiele lasrookafzuiging waarmee lasrook kan worden verwijderd en de achtergrondconcentratie binnen de wettelijke limieten blijft, in overeenstemming met internationale richtlijnen, is verkrijgbaar vanaf € 1695,-. Al onze afzuig- en filtratieproducten zijn primair ontworpen voor de verwijdering en beheersing van lasrook.

Lasdampafzuiging MobileGo

MobileGo

Afzuiger Plymovent

 

Lashelm met verse lucht unit

Een lashelm met filterunit voorkomt ook dat er lasrook wordt ingeademd. Vaak gebeurt dit door een deeltjesfilter, geur- dan wel gas- en dampfilter of een verse lucht motorunit. Daardoor biedt de lashelm bij uiteenlopende lasklussen optimale bescherming. Ook deze voldoen aan de Europese normering. Een lashelm met verse lucht unit is verkrijgbaar vanaf € 450,-. Een lashelm met filter is verkrijgbaar vanaf € 1370,- .

Lashelm met verse lucht filter Adflo Speedglas systeem

Stationaire lasdampafzuiging

De meest voorkomende vorm van stationaire afzuiging in het MKB is door middel van afzuigarmen. Op allerlei verschillende wijze zijn de te monteren. Ze zijn verkrijgbaar in metalen buizen, kunststof buizen en flexibele slangen. Voor verschillend werkbereik, zijn er verschillende oplossingen. Vanaf € 2000,- exclusief montagekosten. Stationaire afzuiging in de vorm van afzuigarmen verdient vaak maatwerk. Prijzen kunnen daardoor erg verschillen. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij komen dan graag een kijkje nemen voor het beste resultaat.

IMG_5644 afzuiging lasser 2 Mobiele armen afzuiging Afzuigtafel

Kijk voor een overzicht van de lasdampafzuiging en prijzen hier

Contact?

Contactblok rianne

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestel hier uw lasdampafzuiging:

  • Straat + huisnummer
  • Vink aan welke lasdampafzuiging u wilt ontvangen. U ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging van uw bestelling met levertijd en eventuele transportkosten.
  • Wilt u een ander formaat of heeft u een andere vraag, laat het ons weten. Wij maken dan een offerte op maat voor u.