Wie zijn wij?

Familiebedrijf
Laswinkel M. van Veenendaal B.V is een Familiebedrijf gevestigd in Amerongen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug). Wij leveren zowel aan bedrijven als particulieren. Voor een ieder bieden wij een oplossing. Wij werken uitsluitend met kwalitatieve producten om uw veiligheid te garanderen. Het zusterbedrijf HK Transport is ook onderdeel van het Familiebedrijf. Wij bieden transport oplossingen door heel Nederland.

Assortiment
Ons assortiment bestaat uit TIG en MIG lasinstallaties, soldeergereedschap, autogene las- en snijapparatuur en lastoevoegmaterialen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in NEN 3140 keuringen. Dit is de Nederlandse norm (NEN) voor veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied. Heeft u een afzuiginstallatie nodig in uw laslokaal, werkplaats of demoruimte? Ook daar kunnen wij u bij helpen. Sinds heden hebben wij een schitterend laslokaal waar u kunt proeflassen met elk lasapparaat naar wens. Zo weet u altijd wat het beste bij u past!

Service
Wij verzorgen ook de levering, installatie en onderhoud van gas- en lassystemen met de daarbij behorende randapparatuur. Dit gebeurt in onze eigen werkplaats door deskundig personeel. Het verhelpen van storingen doen wij zo snel mogelijk. Uiteraard kunnen in onderhoudscontracten maatwerkafspraken worden gemaakt waarbij vertragingen in uw bedrijfsproces worden geminimaliseerd.

HK Transport

Zusteronderneming HK Transport is gevestigd op hetzelfde terrein als laswinkel M. van Veenendaal. Naast het transport, verzorgen wij op- en overslag van gascilinders voor Westfalen Gassen Nederland. Het wagenpark bestaat uit 9 trekkers met opleggers in verschillende grote, 1 bakwagen, 11 kooiapen en verschillende bussen waaronder een Fiat Ducato en Citroen Berlingo. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het transport van gascilinders. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot de grootste transporteur van Westfalen Gassen Nederland. HK Transport werkt al 15 jaar samen met Westfalen.

Geschiedenis

Van Veenendaal is al vanaf de jaren 30 actief. Opoe is begonnen op de fiets met kar erachter en daarin de propaan. Daarna volgde opa van Veenendaal hem op met de allereerste vrachtauto een T Ford.

Vanaf 1945 werd heen en weer gependeld van Zaandam naar Amerongen voor het gassenbedrijf Hoek. Toentertijd werden er daarnaast nog veel verhuizingen gedaan.

Rond 1960 stond er een advertentie in de krant voor het ventwerk van gasflessen voor de firma Hoek op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

De T Ford ging in Utrecht laden en vanuit daar werd gevent in de provincie Utrecht. In 1968 werden we één van de depots van Hoek.  Dit werd al snel Hoek Loos.

Tot 1 januari 2003 waren wij depot van Hoek Loos. Vanaf dat moment zijn wij overgestapt naar Westfalen Gassen Nederland, dit is tot op de dag van vandaag.

Bij Westfalen startte wij met één vrachtauto voor het klantenwerk, al snel werden dit er meer. Op dit moment hebben wij zeven vrachtauto’s voor Westfalen rijden onder de noemer HK Transport BV. Vernoemd naar de meisjesnaam van de directrice.

Vanaf de jaren 60 heeft lasapparatuur en toevoegmaterialen als een rode draad door de bedrijfsvoering gelopen. Vanaf de jaren 80 zijn we ook een laswinkel gestart. Nu beter bekend als lastechniekwinkel M. van Veenendaal BV.

Tot op heden zijn zowel het transport als reparatie, onderhoud en verkoop van lasapparaten nog de core-business.

Dealers

Koeriersdiensten

Door het efficiënte wagenpark van HK Transport en jarenlange ervaring kunnen wij snel schakelen en op maat (ADR) koeriersdiensten leveren.

Uw bestellingen worden met het gespecialiseerd vervoer van HK transport ,geschikt voor ADR, afgeleverd na ontvangst van uw telefonische of schriftelijke bestelling. Ook kunnen wij incidentele of periodieke transportproblemen oplossen. Hiervoor heeft HK Transport en M. van Veenendaal BV  verschillende trucks, opleggers en bussen tot onze beschikking. Het vervoer is ADR goedgekeurd. De chauffeurs zijn ADR gecertificeerd voor klasse 2 t/m 9 met uitzondering van 7. Bel of mail voor een vrijblijvende offerte.