Blog Post

Propaan, helium, koolzuur (CO2)? Ja het festivalseizoen is weer van start gegaan

Er zijn dit jaar weer veel festivals te bezoeken in Nederland en België. De aftrap van het festivalseizoen is traditiegetrouw met Paaspop in het paasweekend. Na maandenlang binnen te zijn geweest is dit het eerste festival in de buitenlucht waar festivalgangers en muziekliefhebbers hun hart weer op kunnen halen. En wat een weer dat we hadden. Wist je dat een festival er heel anders uit zou zien zonder gassen? Zo zou je genoegen moeten nemen met dood bier en zouden de optredens een stuk minder spectaculair zijn. Geen special effects zoals CO2-shooters en vlammenwerpers. Geen ballonnen die over het publiek zweven.

De gassen die op festivals veel gebruikt worden zijn propaan, Helium, koolzuur (CO2).  Zo zorgt propaan ervoor dat vlammenwerpers of stage flames ingezet kunnen worden. Helium maakt het mogelijk om ballonnen over het publiek te laten zweven en koolzuur of CO2 zorgt voor de grote rookpluimen op het podium. Daarnaast wordt koolzuur vanuit het Protadur®-assortiment gebruikt tijdens het tappen van een biertje. Zoals je ziet, zou een festival toch heel anders zijn als er geen industriële gassen ingezet kunnen worden.

Ben jij organisator van een festival, dj of eventplanner? Neem contact met ons op over de mogelijkheden met betrekking tot de gassen.

Ga jij binnenkort naar een festival? We wensen je uiteraard ontzettend veel plezier, geniet van de optredens en de geweldige muziek. Denk tijdens de festivals nog even aan Westfalen gassen als je een slok neemt van het bruisende biertje. Zoals je hebt kunnen lezen zou een festival toch heel anders zijn als er geen gassen gebruikt werden.

Contactblok rianne

 

 

 

 

 

 

Bron: Westfalen Gassen Nederland – M. van Veenendaal BV & HK Transport BV zijn depot en transporteur van Westfalen gassen Nederland.