Blog Post

Inspectie SZW controleert metaalbedrijven op veilig werken en blootstelling aan lasrook

Recentelijk heeft het ministerie van Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid (SZW) bekendgemaakt dat het de arbeidsomstandigheden gaat controleren bij ongeveer 700 metaalbedrijven die de afgelopen 10 jaar geen bezoek hebben gehad. Dit zal gebeuren tussen nu en 31 januari 2017. De inspecteurs zullen o.a. letten op de maatregelen die zijn genomen door het bedrijf om blootstelling aan lasrook te voorkomen. Oftewel is de juiste lasrookafzuiging aanwezig? Het SZW geeft aan dat bedrijven die een tijd geen controle hebben gehad vaak een achterstand hebben op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Inspecteurs letten in het bijzonder op de volgende onderwerpen:

  • veilig werken met machines;
  • een veilige inrichting van de arbeidsplaats;
  • maatregelen om blootstelling aan lasrook te voorkomen;
  • het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (o.a. gehoorbescherming).

Bron: website van de Koninklijke Metaal Unie.

Wij adviseren u graag over het beheersen van de lasrook in uw bedrijf en wat de juiste lasrookafzuiging is. Neem gerust contact met ons op via 0343 451496 om na te gaan of lasrook in uw bedrijf zich nog onder de toegestane MAC-waarde van 1mg/m3 bevindt! We kunnen u ook adviseren op het gebied van Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM).

Veilig werken is al jaren een belangrijk onderdeel van M. van Veenendaal. Niet alleen bekijken wij of u de juiste lasrookafzuiging voor uw werknemers heeft, maar zijn wij ook bewust bezig met de lasapparatuur. Onderhoud uw lasmachines en laat ze keuren doormiddel van NEN3140, het draagt allemaal bij aan een veilige werkomgeving voor uw werknemers. Wij keuren zowel elektrische apparatuur als trappen/ladder en steigers. Lees hier meer over deze onderwerpen en de kosten.

Lees hier meer over de verschillende oplossingen voor het terugdringen van lasrookafzuiging.

Contactblok rianne

 

 

 

 

 

Bestel hier uw lasdampafzuiging:

  • Straat + huisnummer
  • Vink aan welke lasdampafzuiging u wilt ontvangen. U ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging van uw bestelling met levertijd en eventuele transportkosten.
  • Wilt u een ander formaat of heeft u een andere vraag, laat het ons weten. Wij maken dan een offerte op maat voor u.