Blog Post

Het jaarlijkse Bloemencorso ‘koorts’ is weer aanwezig

Van Veenendaal Corsowagen

Bloemencorso Leersum gaat dit jaar zijn 63ste jaargang in. Al meer dan 30 jaar is van Veenendaal hierin actief. In de begin jaren (zo’n dertig jaar geleden) zelfs met een eigen wagen. Een echte C. van Veenendaal Laswinkel corsowagen. Toentertijd was dit heel normaal, dat je als bedrijf meedeed aan het Bloemencorso. Tegenwoordig gaat het om de schoonheid en creativiteit van de praalwagens en al lang niet meer om commerciële belangen. Ook daar hebben we een aandeel in.

‘T Went Wel

In 2004 bedachten de dochters van Veenendaal met een groepje jongeren dat ze ook graag mee wilden doen aan het Bloemencorso in Leersum. 6 jaar lang kwamen daar de mooiste creaties uit en was het één groot prijzenfestival. De bouwgroep ‘T Went Wel waar zij deel vanuit maakten hadden de bouwplaats dicht bij huis. Het eerste jaar zelfs op het terrein naast de gasflessen, heel normaal in die tijd voor iedereen. De jaren er na zijn ze verplaatst naar de werkplaats en het terrein daarachter. 1 hele grote tent gebouwd welke het hele jaar er stond voor de Bloemencorso. Het eerste jaar was een enorm feest. Eerste jaar meedoen en gelijk de eerste prijs. Maar het moest nog beter. Cor van Veenendaal wilden een zelfrijdende praalwagen. Na wat zoekwerk uitgekomen op een oude Bedford vrachtwagenonderstel en deze gelijk maar verbouwt.  Een paar maanden later stond het ‘T Went Wel op het parcours met een zelfrijdende praalwagen. Ook hier werden ze eerste mee, dus het feest was weer groots.

‘T Went Wel KIDS

Dit ging een paar jaar zo door en iedereen werd ouder en kreeg andere belangen. De ‘grote’ corsowagen werd aan de kant geschoven en de bouwgroep werd ‘volwassen’. Na een tienjarig jubileum kwam daardoor het idee om een bouwgroep voor de kinderen op te zetten, ‘T Went Wel KIDS. En ja, waar gaan we bouwen? Juist, bij de van Veenendaals. Uiteraard wordt ook dit jaar weer een gezellig feest. Morgen gaan we weer plakken met zijn allen in de werkplaats.

Bloemen rijden

Naast alle wagens en de verschillende sponsoring aan de bouwgroepen, doet van Veenendaal al +/- 35 jaar bloemen rijden en met veel plezier. Jaarlijks een aantal dagen voordat de bouwgroepen aan de gang gaan worden ze op pad gestuurd naar plaatsen als Winterswijk, Lichtenvoorde, Zundert etc. Vrachtwagen wordt vol geladen en de Dahlia’s gaan mee terug naar Leersum. Zo was dit gisteren ook weer het geval. In de werkplaats werd de ‘kinder’ corsowagen ingelijmd en de bloemen werden gehaald in Lichtenvoorde dit jaar.

Bloemenkoningin

Zelfs een bloemenkoningin was onderdeel van de Bloemencorso carrière. Al ruim 26 jaar werkzaam bij Van Veenendaal, Esther van Dam. Toen Esther Bloemenkoningin was (lang geleden ;)) werkte ze al bij de firma. Met veel trots keek de rest van het bedrijf (toen nog C. van Veenendaal BV) toe hoe Esther over het parcours schitterde.

Oftewel als bedrijf en als familie vinden de van Veenendaals de corso een jaarlijks feest met een hoop gezelligheid die de verschillende dorpen binnen de Utrechtse Heuvelrug verbinden. Dit moet je steunen en proberen in stand te houden. Iedereen een hele fijne Bloemencorso.

Zie hieronder ‘Een van de eerste van Veenendaal corsowagens’, het ‘traditionele bloemen halen’ , ‘de wagen van de KIDS’ en ‘Esther onze Bloemenkoningin’

Corsowagen met Esther Corsowagen van Veenendaal BV 2 Corsowagen van Veenendaal BVIMG_2352 IMG_2354 IMG_2356 IMG_2358 IMG_2361 IMG_2362Bloemenkoningin Esther van Dam