Blog Post

Begin het nieuwe jaar goed: bescherm omstanders tegen gevaarlijk laslicht!

De gezondheid van medewerkers dient te worden beschermd tegen de mogelijk schadelijke gevolgen van hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld bescherming tegen laslicht en slijpstof. Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen is vaak niet voldoende. Een gemakkelijke oplossing zijn lasschermen of lasgordijnen. Te leveren in verschillende kleuren, verrijdbaar of juist vast gemonteerd het is allemaal mogelijk.

Dus bescherm omstanders en daarmee vaak uw werknemers tegen gevaarlijk laslicht! Met behulp van lasschermen of lasgordijnen is dit gemakkelijk op te lossen. Met behulp van deze producten beschermt u u personen en producten in de directe omgeving van laswerkzaamheden tegen de hinderlijke en gevaarlijke stralingen die daarbij vrijkomen. Met lasschermen kan snel en eenvoudig een flexibele laswerkplaats worden gecreëerd.

Lasschermen en lasgordijnen

Bescherming tegen las licht kan door het afschermen met lasgordijnen. Slijp- en schuurstof kan worden bestreden met behulp van afschermingen met gordijnen of lamellen of door het realiseren van een afgeschermde ruimte (cabine).

Lasgordijnen:

Lasgordijn

Lasgordijnen zijn bedoeld voor toepassing in werkplaatsen waar omstanders beschermd moeten worden tegen de gevaarlijke visuele straling die vrijkomt bij de werkzaamheden van de lasser. Deze lasgordijnen kunnen in 4 verschillende kleuren geleverd worden volgens CE- Europese norm EN 1598. De lasgordijnen zijn standaard 140 cm breed, volledig omzoomd en afgewerkt met 7 ophangogen aan de 140cm zijde  en drukknopen aan beide zijkanten. Ze worden geleverd inclusief 7 stalen haken.

Lasgordijnen zijn op maat verkrijgbaar. Standaard zijn de lasgordijnen beschikbaar van 140 160 cm hoog en tot 300 cm hoog. De lasgordijnen zijn standaard 140 cm breed. Een lasgordijn van H160 cm x B140 cm kost € 31,- excl. BTW. Verkrijgbaar in de kleuren oranje en groen.

 

 

Lasscherm licht gewicht:

Lasscherm licht gewichtDeze lasschermen zijn zeer licht van gewicht, maar 6kg, en hebben een hoogte van 200 cm en een breedte van 200 cm. Dit scherm is gemakkelijk toepasbaar in kleine werkplaats en bij lage frequentie lassen en slijpen. Dit lasscherm heeft een standaard afmeting en is te leveren is drie kleuren. Oranje, donkergroen en licht groen. De kosten bedragen € 99,- excl. BTW.

 

 

 

 

 

Lasscherm verrijdbaar:

lasscherm-omnium-oranjeDeze lasschermen zijn stabiele em fraaie afgewerkte schermen. De schermen zijn gemaakt uit ronde buis (30x2mm) en vierkante buis (40x30x2mm) en worden afgewerkt in een grijze poedercoating RAL 7035. Dit lasscherm is verrijdbaar en leverbaar in verschillende uitvoeringen.

Enkelvoudig scherm. Hoogte 200 cm en breedte 215 cm. € 205,- excl. BTW verkrijgbaar in oranje, donker groen en licht groen.

Driedelig scherm. Hoogte 200 cm, breedte 375 cm, middenkader 215 cm, met zwenkarmen van elk 80 cm. € 304,- excl. BTW verkrijgbaar in de kleuren oranje, donker groen en licht groen.

 

Wilt u een oplossing op maat voor het afschermen van las en slijpplekken? geen probleem, wij komen graag langs voor een vrijblijvende offertes.

Of stuur foto’s van de werkplaats en wij adviseren u op basis van de foto’s. Beide producten zijn hier te bestellen.

Of bel op 0343 451496 of 06 53 43 81 37.