Blog Post

Veilig werken en op je gezondheid letten? Kan dat wel in de metaalindustrie

Jongeren in de metaal hebben drie keer zo vaak een ongeluk als andere werknemers in die sector. Het aantal ongevallen in de metaal is al hoger dan bij andere bedrijven. Jongeren die een metaalopleiding volgen moeten daar ook meteen leren om gezond en veilig te werken. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Op korte termijn voorkomt dat ongelukken. Op lange termijn zorgt het ervoor dat jongeren duurzaam inzetbaar zijn en blijven.

Uiteraard gaat dit niet alleen om de jongeren. Het gaat om alle leeftijdscategorieën. Daarom is de overheid een campagne gestart. Hoe veilig werk jij?

Want veilig werken in de metaalindustrie, kan dat eigenlijk wel? Natuurlijk, daar ben je tenslotte zelf bij.

Het voelt wellicht wat betuttelend, maar toch kom je erachter dat het voor jezelf of voor collega’s lang niet altijd goed geregeld is met het veilig werken. Denk hierbij aan Persoonlijke Beschermings Middelen, keuringen en lasafzuiging. En is de uitslag nou niet optimaal…bel ons dan voor advies! Vooral in de lassector / metaalindustrie is de kans op inademing van lasrook en geïrriteerde ogen door laslicht groot. En eigenlijk heel makkelijk op te lossen. Hieronder een aantal oplossingen.

  • Geïrriteerde ogen of lasogen?

Voor de lasser zelf, gebruik een lashelm. Voor de omstanders, gebruik een lasgordijn of lasscherm.

 

  • Geïrriteerde luchtwegen, kortademig?

Gebruik lasafzuiging. Bijvoorbeeld met een lashelm met overdrukventiel of afzuiging bij de bron.

Uiteraard zijn er nog veel meer maatregelen om te nemen. Maar dit kan een begin zijn. En tegenwoordig heb je voor +/- € 50,- een kwalitatief goede automaten helm en onder de duizend euro al een afzuiging.

Vraag naar de mogelijkheden.

Contactblok rianne