Blog Post

Van hondenkar tot modern wagenpark – even voorstellen

Enige tijd geleden heeft er een interview plaatsgevonden met de lokale krant. Dit is een leuk stuk geworden en het geeft goed weer, wie wij zijn en waar we vandaan komen.

Veel lees plezier!

AmerongenGemeente Utrechtse Heuvelrug – Wat ooit begon met een hondenkar, is inmiddels uitgegroeid tot een transportbedrijf met acht vrachtwagens en vijftien man personeel. Dagelijks verzorgt de Amerongse onderneming HK Transport het vervoer en de overslag van tientallen gasflessen.
Hij nam het bedrijf in 1976 van zijn vader over. Bij Cor van Veenendaal, eigenaar van HK Transport en M. van Veenendaal BV, zit het transport in de genen. ‘Mijn opa is hier ooit begonnen. Documenten van de grondaankoop dateren uit 1895. Hij reed met een hondenkar tussen Amerongen en Veenendaal. Later werd dat paard-en-wagen, gevolgd door een T-Ford. Het bedrijf van mijn vader werd 1968 een depot van de firma Hoekloos in Schiedam en begon het vervoer van gasflessen.’
Westfalen Gassen
Vandaag beschikt HK Transport over een modern wagenpark van zeven Renault-vrachtwagens en één Volvo vrachtwagen. Ruim tien jaar geleden stopte van Veenendaal met het transport voor Hoekloos. ‘Open een gegeven moment werd ons gevraagd of we voor Westfalen Gassen Nederland uit Deventer wilden gaan rijden, maar dan moesten we afscheid nemen van Hoekloos. We hadden toen een wagenpark van drie auto’s. Het is dus een mooie stap voorruit geweest. We rijden nu nog steeds voor Westfalen Gassen.
De overstap heeft het Amerongse transportbedrijf geen windeieren gelegd. Het wagenpark breidde fors uit en het personeelsbestand groeide. Van Veenendaal runt de onderneming samen met zijn vrouw. De andere onderneming, M. van Veenendaal BV Is gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en reparatie van lasapparatuur en valt onder verantwoordelijk van dochter Marloes en neef Erik. M. van Veenendaal is gevestigd op hetzelfde terrein. Vanaf november 2014 staat er een schitterend nieuw pand aan de Industrieweg noord waar beide bedrijven gehuisvest zijn.
HK Transport verzorgt het transport van de gasflessen door het Nederland. De flessen gaan eerst naar Amerongen, daar worden ze gesorteerd en overgeladen. De volgende dag worden ze op het vulstation in Heteren gevuld. De volle cilinders worden vervolgens bij HK transport gegroepeerd en klaargezet voor de eindgebruikers, zoals de horeca, slagers, lasbedrijven, koelbedrijven, laboratoria, metaalbedrijven en de petrochemische industrie.
Certificaten
Gasflessen vervoeren is niet zomaar de eerste de beste aangelegenheid, benadrukt van Veenendaal. Wij beschikken over alle benodigde diploma’s en certificaten. Het is niet meer zo, dat je een gasflesje op een auto zet en wegrijdt. Die tijd is al heel lang voorbij. De hedendaagse gassenwereld stroomt deels terecht, deels overdreven, over van de wet- en regelgeving.
Behalve het regulieren gasflessentransport verzorgt HK Transport ook spoeddiensten en koeriersdiensten. ‘Spoeddiensten voornamelijk als ergens de koeling uitvalt. In opdracht van Westfalen Gassen Nederland rijden we deze spoedritten zeven dagen per week en vierentwintig uur per etmaal. We hebben er speciale bussen voor. Ons bedrijf is erop ingericht dat we in no-time met een spoedeisende lading onderweg kunnen zijn. Korte lijnen en wonend dicht bij werk maakt dit mogelijk.’

M. van Veenendaal BV
M. van Veenendaal BV is gespecialiseerd in lasapparaten, lasgereedschap, lasafzuiging en alles wat verder bij het lasproces komt kijken, waar ze al meer dan 36 jaar geleden mee gestart zijn. ‘Mijn vader verkocht ook al een tipje of een reduceerventiel, maar de specialisatie in lasapparaten en alles wat daarbij komt kijken zijn we in de 80 jaren pas echt mee gestart’ aldus Cor. Toen nog C. van Veenendaal BV, maar ondertussen overgegaan op de naam van de dochter, Marloes. ‘Bij M. van Veenendaal BV kunnen klanten terecht voor aankoop en reparatie van lasgereedschap en apparatuur. Daarnaast verzorgen wij de lasafzuiging, brandblussers en keuren wij elektrische apparatuur, trappen en ladders. Ook voor aankoop van propaan, heftruckgas of andere technische gassen bent u aan het juist adres.’ Cor: ’Onze reparatie- en onderhoudsdienst is, dankzij de jarenlange ervaring, op de hoogte van veel merken gas en lasapparatuur. We zijn gewend om klanten snel en adequaat te helpen en doen dit met plezier.’ HK transport BV en M van Veenendaal BV zijn twee echte familiebedrijven.

Onderstaand een aantal foto’s van het huidige team HK Transport BV & M. van Veenendaal BV.

P1040696 P1040706IMG_23392OUDauto voor pandBussenVeenendaal-9-web

Onze volgende stap: Koeriersdiensten

Al meer dan 30 jaar hebben wij ervaring in de transportwereld. Een logisch gevolg zijn de koeriersdiensten die wij aanbieden. M. van Veenendaal BV is een dochteronderneming van HK Transport BV uit Amerongen (Utrechtse Heuvelrug). Door ons al bestaande wagenpark, zijn wij flexibel en snel inzetbaar. Ons wagenpark is milieubewust, waardoor we elke binnenstad in mogen. Al jaren zijn wij aangesloten bij Transport en Logistiek Nederland en zijn wij in het bezit van een NIWO vergunning. De NIWO toetst iedere 5 jaar of transportbedrijven aan de vier in de wet omschreven kwalitatieve eisen voldoen: kredietwaardigheid, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en reële vestiging. Daarnaast kennen wij al onze koeriers persoonlijk, wat vertrouwen en de kwaliteit waarborgt.

Midden van het land:

Wij zijn gevestigd in het midden van het land, wat betekent dat wij een zeer snelle aanrijdtijd hebben in de provincie Utrecht en Gelderland. M. van Veenendaal gelooft in koeriersdiensten dicht bij huis, zo is er voor zowel de klant als voor ons een voordeel te behalen op het gebied van snelheid en kosten. Dit geeft ons de mogelijkheid hoogwaardige koeriersdiensten te waarborgen tegen fatsoenlijke tarieven. Wij rijden 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook op feestdagen.

ADR:

Naast 30 jaar ervaring in het reguliere transport hebben wij ook al 30 jaar ervaring in het transport van ADR goederen. Al onze bussen en (city)opleggers zijn ADR goedgekeurd en de koeriers ADR gecertificeerd voor klassen 2 tot en met 9. Met uitzondering van klasse 7.