Blog Post

Transport gasflessen

Wat veel van onze klanten vaak niet weten is dat wij naast lastechniekwinkel M. van Veenendaal ook het transport van gasflessen faciliteren. Dagelijks rijden wij met minimaal 7 auto’s en bussen door het land om bedrijven van klein naar groot van gascilinders te voorzien. Dit doen wij onder de noemer HK Transport, vernoemd naar de directrice van de transport tak binnen het bedrijf.

Wij kunnen klanten daardoor het totaalpakket bieden, enerzijds leveren wij de lasapparatuur met alle benodigdheden daartoe en anderzijds leveren wij het gas op locatie. Één partner voor het hele proces. Zowel koop cilinders als huur cilinders kunt u bij ons afhalen aan de balie, maar kunnen daarnaast ook geleverd worden door heel Nederland. Een stuk eenvoudiger en veiliger voor u. Het bespaart tijd en niemand hoeft te tillen met zware gasflessen. Uiteraard onze chauffeurs ook niet, daar zijn dan weer handige hulpmiddelen voor.

Uiteraard verzorgen wij ook het transport van propaan en heftruck gasflessen.

Transport gasflessen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transport van gasflessen? Laat het ons regelen

Waarom? ach wel zo veilig. De gevaren die kunnen ontstaan bij het zelf vervoeren van gasflessen zijn als volgt.

Bij het vervoer van gasflessen worden ze bij het afremmen niet zo geremd zoals het voertuig. Het gevolg? Omvallende gasflessen (indien ze niet goed zijn vastgezet). Door het gewicht van de gasflessen (50 tot 90 kilo) veroorzaakt dat ernstige schade aan het voertuig.

Bovendien kan bij het omvallen de afsluiter afbreken, waardoor de gasfles door de druk in de fles weg kan schieten. Door het gewicht kunnen gasflessen makkelijk ramen of de buitenkant van jouw voertuig doorboren. Je kunt je indenken welke gevaarlijke situaties daardoor kunnen ontstaan.

Gascilinders liggend vervoeren wordt niet aangeraden vanwege de mogelijke gevaren. Staand vervoeren is noodzakelijk voor propaangas en andere vloeibare gassen, omdat je in geval van lekkage de uitstroom van het gas voorkomt. Met alle gevolgen van dien.

Als er niet goed ventileert wordt tijdens het vervoer en er gaat per ongeluk een gasfles lekken, dan vult de ruimte zich met gas. Er hoeft dan maar een kleine ontsteking bij te komen en een explosie ligt op de loer.

Kortom neem niet teveel risico met het vervoeren van gasflessen. Dit hoeft ook niet want op alle plaatsen in Nederland komen wij twee keer per week de cilinders brengen. Wij hebben vervoer speciaal ingericht voor gevaarlijke stoffen klasse 2, oftewel gasflessen.

Wilt u meer informatie over de levering van industriële gassen, propaan of heftruckgas. Neem contact met ons op. Wij brengen vrijblijvend een offerte uit. Daarvoor hebben wij alleen het huidige verbruik van de gascilinders nodig.

Contactblok rianne