Blog Post

Tochtlamellen en laslamellen tegen kou en rode ogen!

Blootstelling aan laslicht is gevaarlijk!

De belangrijkste gevaren van onbeschermde blootstelling aan laslicht zijn: lasogen, staar en een verbrande huid. De lasser beschermt zichzelf met een laskap/lashelm en beschermende kleding. Maar omstanders staan bloot aan dezelfde gevaren. Het beschermen van omstanders rondom de lasplek is dus van groot belang.

Het nemen van veiligheidsmaatregelen voor de laswerkplek is wettelijk verplicht. Lasgordijnen moeten voldoen aan de Europese EN-1598 norm, waarin eisen zijn vastgelegd over laslichtfiltratie, zelfdovendheid (vlambestendigheid), UV-stabiliteit en markeringen. Zowel lasschermen als lasgordijnen zijn bij ons te koop.

Maar ook de koude wind waait naar binnen, samen met bladeren, vuildeeltjes en regenspatten in dit seizoen. Verkoudheden plegen een aanslag op het optimaal functioneren van de medewerkers. Daarbij werkt iedereen effectiever in een schone en tochtvrije ruimte. Hiervoor zijn zeer gemakkelijke oplossingen te bedenken.

Tochtlamellen tegen de rode neuzen

Een eenvoudige oplossing: Cepro tochtlamellen. In werkplaatsen waar ze al hangen, willen werknemers niets anders meer. Stevige, transparante lamellen die de werkplaats efficiënt en flexibel afsluiten van ongure weersomstandigheden.

Voornaamste kenmerken:
– houdt slecht weer buiten
– minder ziekteverzuim
– energiebesparend

Gebruik
– in- en uitgangen werkplaatsen
– afsluiten verwarmde ruimtes

Laslamellen tegen rode ogen bij omstanderslaslamellen

Laslamellen en lasgordijnen bieden dezelfde visuele bescherming. De keuze wordt bepaald door de mechanische belasting waaraan de afscherming bloot gesteld wordt. Wanneer er sprake is van een grote of regelmatige mechanische belasting, verdient het de aanbeveling om lamellen toe te passen.

CEPRO laslamellen:

  • Leverbaar in een dikte 2 en 3 mm.
  • Hebben een breedte van 300 mm.
  • Kunnen desgewenst op maat gesneden en geponst worden.
  • Kunnen op hele rollen (lengte 50 meter) of gedeeltes daarvan geleverd worden.
  • Kunnen geleverd worden met de kunststof CEPRO ophangclip die past over een buis van maximaal Ø 35 mm.

 

 

Wilt u meer informatie? neem contact met ons op!

Contactblok Cor lasapparaten