Blog Post

Nieuwste MIG lasapparaat van Cebora

Plus en Min: Cebora Pocket Pulse MIG 1820/M Synergic

We gaan starten met een nieuwe rubriek. Plus en Min, oftewel we gaan een aantal keer per jaar een lasapparaat reviewen. Wat is volgens ons een absolute plus aan het lasapparaat en wat een min. Want elk lasapparaat heeft nou eenmaal zijn voordelen en nadelen. In de eerste review is de allernieuwste lasmachine van Cebora aan de beurt.

Dit MIG/MAG lasapparaat hebben wij getest op de demonstratiemiddag en avond afgelopen 11 oktober. Verschillende personen uit de automotive, metaal industrie en uit de bouwmachines branche. De opmerkingen van deze dag hebben wij meegenomen in onze +/- lijst.

Cebora Pocket Pulse MIG 1820/M Synergic

cebora_pocket_pulse

 

Plus

 • Breed inzetbaar, voor Aluminium, RVS, Staal en CuSi.
 • Met 1 knop te bedienen, alles af te lezen op 1 digitaal scherm.
 • Deze lasmachine denkt mee, je geeft het soort materiaal op en de materiaal dikte en de Pocket Pulse stelt zelf de bijbehorende parameters in.
 • Daarnaast kan je ook nog steeds alles handmatig instellen.
 • Als je de perfecte instelling hebt gevonden, kun je dit programma opslaan. Dus 1 keer instellen en de machine onthoud het.
 • Het lasapparaat is op netstroom en kan daardoor overal gebruikt worden.
 • Draagbaar, compact (afmeting H31cmxL45cm) en niet te zwaar (18kg)
 • Het is de perfecte machine voor onderhoudswerk, zit je veel op de weg en gebruik je veel verschillende lasprocessen? Dan is dit een perfecte machine.
 • De machine ombouwen doe je op de zaak en de volgende dag kun je er zo weer mee op pad. Elk lasproces is mogelijk dus je hoeft maar 1 machine aan te schaffen, wat prijstechnisch prettig is.

Min

 • Als een machine voor alle lasprocessen inzetbaar is, betekend dit veel ombouwen, dit kost ook tijd.
 • Voor ieder lasproces heb je ander gas, ander lasdraad, andere toevoegmaterialen nodig. Dit is een zeer kostbare aanschaf.
 • De compactheid van deze lasmachine brengt met zich mee, dat er alleen met 5kg lasdraad gewerkt kan worden.
 • Niet te gebruiken op een (las)aggregaat. Nog geen enkele MIG machine is goed te gebruiken op een (las)aggregaat.

Overall is dit een zeer gebruiksvriendelijke en prettige machine. Het last goed en ziet er strak uit. Het lasapparaat is het voordeligst als je per dag of week een ander lasproces nodig hebt. Met de Cebora Pocket Pulse kan dit allemaal, maar als je op 1 dag meerdere lasprocessen gebruikt en je elke keer de machine moet ombouwen, kost dat veel tijd van je dagelijkse werkzaamheden. De Pocket Pulse kost inclusief toebehoren € 1625,- excl. BTW. Dit is exclusief de gasflessen.

Het juiste gas voor de juiste las

Zoals al eerder aangegeven heb je voor elk lasproces een ander gas nodig. Ga je aluminium lassen dan heb je pure Argon nodig, ga je RVS lassen dan heb 98%Argon/2%Koolstofdioxide of juist staal dan gebruik je de meest voorkomende Menggas 85%Argon/15%Koolstofdioxide. Los van het gas heb je verschillende toortsen nodig. Voor lassen met RVS en Aluminium kun je dezelfde lastoorts gebruiken, echter voor staal heb je een andere lastoorts nodig.

Meer informatie, een keer proeflassen met dit lasapparaat of een offerte ontvangen voor de Cebora Pocket Pulse?

Contactblok Cor lasapparaten

 

 

 

 

De demonstratiemiddag/avond van 11 oktober

Proeflassen Cebora Testen MIG lasapparaat Lassen met Cebora Pocket Pulse

Check hier de demovideo van de Pocket Pulse