Blog Post

Onderhoud lasapparaten

Lasapparaten onderhouden is voor de continuïteit en kosten besparingen op lange termijn van belang, maar de belangrijkste reden is toch wel de veilige werkomstandigheden voor jezelf en/of werknemers.

Zodra je merkt dat het lasapparaat begint te stotteren of een niet meer zo mooie las geeft, is dit het teken voor onderhoud aan het lasapparaat. Juist als je in een vroeg stadium al kleine materialen laat vervangen of zelf vervangt, voorkomt het uiteindelijk dat de gehele lastoorts of andere duurdere materialen vervangen moeten worden. Zoals in elk apparaat, moeten onderdelen soms vervangen worden, puur door slijtage.

Slijtage-onderdelen zijn:

  • Kontakttip
  • Kontakttiphouder
  • Gasmondstuk
  • Gasverdeler
  • Lijner / spiraal / geleider

Periodiek het lasapparaat onderhouden door één van onze monteurs zorgt er voor dat het lasapparaat langer meegaat en de levensduur verlengt wordt. Voornamelijk voor de TIG en MIG lasapparaten is het belangrijk onderhoud te plegen. Een belangrijk onderdeel van het onderhoud is schoonmaken. Ook dit kan je uiteraard gemakkelijk zelf doen. Maak het lasapparaat 1 keer per maand stofvrij, ook dan krijgt het lasapparaat een langere levensduur. Doe je dit met een compressor, zet de druk dan niet te hoog. Er kunnen gemakkelijk onderdelen los raken.

Verder is het ook belangrijk het lasdraad te beschermen tegen roest, corrosie en vet. Is het lasdraad beschadigt, vervang deze. Als het lasdraad namelijk beschadigt is krijg je geen mooie las meer en begint het lasapparaat te stotteren.

Het is wellicht even werk, maar het loont om het lasapparaat te onderhouden en te keuren.

Geen tijd voor het onderhoud of wil je 1 keer per jaar / half jaar het lasapparaat goed na laten kijken, neem dan contact met ons op.Wij verzorgen de onderhoudsbeurt op locatie of bij ons in de werkplaats, afhankelijk van de klachten omtrent het lasapparaat.

Wees de klachten voor en laat periodiek het lasapparaat onderhouden, eenmaal ingepland komen wij jaarlijks op afspraak het lasapparaat nakijken en keuren (NEN3140 keuring).

Contactblok Esther

 

 

 

 

 

Onderhoud van het lasapparaat is niet merk gebonden, wij werken met alle merken. Is het lasapparaat ouder dan 10-15 jaar dan zijn de vervangingsonderdelen niet meer standaard te leveren.

Onderhoud Lasapparaten

 

 

 

 

 

 

Share This