Blog Post

Nieuwe zware lasmachines van Weldkar, inzetbaar voor zwaar industrieel en seriematig productiewerk

Weldkar presenteert naast het huidige assortiment lasapparaten van heden ook nieuwe lasmachines. Een nieuwe MIG/MAG lasmachine en een TIG lasmachine. Deze nieuwe machines zijn, in tegenstelling tot de huidige apparatuur, inzetbaar voor zwaar industrieel en seriematig productiewerk.

Specifiek betreft het de Weldkar WK MIG 5040 F Synergic, een 500 ampère stroombron op 400 Volt. Dit MIG lasapparaat is multifunctioneel en werkt naast het MIG lasprincipe ook volgens het TIG en MMA principe.

De tweede nieuwe lasmachine is de WK TIG 320 AC/DC Pulse, een 320 ampère stroombron op 400 Volt. Een draadloze afstandsbediening verhoogt het gebruiksgemak en zorgt voor een nauwkeurige instelling op afstand. De lasmachines zijn speciaal geschikt voor langdurig, intensief gebruik met hoog vermogen. De waterkoeler zorgt ervoor dat dit laswerk goed uitgevoerd kan worden en vermindert slijtage van de onderdelen.

MIG lasapparaat Weldkar 5040 F Synergic

Met een 500 Ampère stroombron (60% inschakelduur) op 400 Volt kan deze krachtpatser ingezet worden voor zwaar industrieel en seriematig productiewerk. Bij continue gebruik is de maximale MIG lasapparaat Weldkar 500 Amperelasstroom 400 Ampère. De Weldkar WK MIG 5040 F Synergic is multifunctioneel en werkt naast het MIG lasprincipe ook volgens het TIG (scratch) en MMA principe. Ook gutsen behoort tot de mogelijkheden.

Boven de stroombron is de afneembare draadaanvoerunit gepositioneerd. Mede door het 4-rols draadaanvoersysteem is een langdurig en storingsvrije draaddoorvoer gegarandeerd. Met behulp van een tussenpakket (verkrijgbaar in 5, 10 of 20 meter) kan een groot werkbereik worden gecreëerd. De draadaanvoerunit en stroombron zijn voorzien van een digitaal bedieningspaneel waarop diverse parameters eenvoudig in te stellen en af te lezen zijn. Onder andere:

 • 2- / 4-taktschakeling
 • Soft-start
 • Burn-back
 • Downslope
 • Gas voor- en nastroom
 • Plaatdikte
 • Draadsnelheid
 • Lasspanning
 • Stroomsterkte

De stroombron is voorzien van een synergische functie. Hierdoor kan de lasser, de machine instellen door maar 1 knop, aan de hand van de parameters lasspanning en draadaanvoersnelheid. Alle overige gerelateerde parameters worden daarop afgestemd. Desgewenst kunnen de parameters ook handmatig door de lasser worden aangepast. De Weldkar MIG 5040 F Synergic is speciaal geschikt voor langdurig, intensief gebruik met hoog vermogen. De geïntegreerde waterkoeler zorgt ervoor dat dit laswerk goed uitgevoerd kan worden en vermindert slijtage van de onderdelen. De machine wordt standaard watergekoeld geleverd op een verrijdbaar onderstel inclusief 4-rols draadaanvoerunit, diverse aandrijfrollen, 5 meter tussenpakket en massakabel 50 mm² voorzien van aardklem. Exclusief lastoorts.

TIG Lasapparaat Weldkar 320 AC/DC Pulse

Een unieke machine voor de professionele TIG lasser!
De Weldkar TIG 320 AC/DC Pulse heeft een 320 Ampère stroombron (60% inschakelduur) op 400 Volt. Bij continue gebruik is de maximale lasstroom 250 Ampère. Dit TIG lasapparaat is uitermate geschikt voor (middel) zwaar industrieel en seriematig productiewerk.TIG Lasapparaat

Dankzij zijn hoge vermogen en de wissel-/gelijkstroom technologie kan er naast RVS en staal, ook aluminium t/m 10 mm mee worden gelast. Deze machine is voorzien van een scala aan in- en afstelmogelijkheden voor (Pulse) TIG laswerk. Zo kan de lasser diverse parameters instellen:

 • Gas voorstroom
 • Start stroom
 • Up slope
 • Hoofdlasstroom
 • Down slope
 • Kraterstroom
 • Gas nastroom
 • Balance regeling
 • Pulse-frequentieregeling. Dit is onmisbaar bij dunwandig laswerk. Natuurlijk beschikt deze professionele lasmachine over een hoogfrequent (HF) ontsteking en een 2- / 4-taktschakeling. Daarnaast beschikt de WK TIG 320 AC/DC Pulse over een MMA functie. Hiermee kunnen beklede rutiel, basisch en RVS elektroden t/m 5 mm worden gelast.

Het bedieningspaneel is, ondanks de vele functies, eenvoudig en overzichtelijk. Een draadloze afstandsbediening verhoogt het gebruiksgemak en zorgt voor een nauwkeurige instelling op afstand. Ook met het meegeleverde voetpedaal kan de lasstroom, tijdens het lassen, vloeiend aangepast worden. Met dit eenvoudig en nauwkeurig in te stellen lasapparaat realiseert u een zeer hoge kwalitatieve las en heeft u een precieze controle over het smeltbad.

De machine wordt standaard watergekoeld geleverd op een verrijdbaar onderstel, inclusief afstandsbediening (draadloos), voetpedaal, TIG-lastoorts WK 18 (4 meter), laskabelset 35 mm² en aardkabelset 35 mm².

Lasapparaten uitproberen?

Dinsdag 10 april 2018 van 15.00 uur tot 17.00 uur organiseren wij een demonstratiemiddag waar u met beide lasmachines kan lassen en uitgebreid uitleg krijgt over alle functie. U kunt zich opgeven voor deze middag door te mailen naar info@veenendaalbv.nl of bel met  0343 -451496

Prijzen zijn op aanvraag.

Andere informatie ontvangen? Neem contact met ons op.

Contactblok Esther