Blog Post

Laslokaal voorzien van leidingwerk voor lasrookafzuiging

Net na de zomer hebben wij het laslokaal van Installatie Werk Midden Nederland voorzien van leidingwerk voor de bestaande lasrookafzuiging. Leerlingen zijn de lassers van de toekomst, het is belangrijk ook hun mee te geven dat de juiste lasrookafzuiging belangrijk is voor de gezondheid. Uiteraard hebben wij met de school weer gekeken of we onderdelen kunnen hergebruiken, om een duurzaam project neer te zetten op het gebied van afzuiging.

De armen ten behoeve van de lasrookafzuiging zijn hergebruikt en aangesloten op het leidingwerk. Het leidingwerk is aangesloten op de bestaande fan (motor) van de lasrookafzuiging. Alle lasplekken in het lokaal zijn nu weer voorzien van lasdampafzuiging. Op alle soldeer en hardsoldeerplekken zijn nieuwe gasslangen aangelegd. Uiteraard zijn de lasapparaten in het lokaal gekeurd volgens de NEN3140 keuring voor elektrische apparatuur. De leerlingen kunnen weer veilig aan de slag in het laslokaal en beginnen met hun opleiding aan het Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden in Amersfoort. De oplevering heeft halverwege september plaatsgevonden. Zie hieronder de foto’s.

 

Laslokaal Lasrookafzuiging Laslokaal amersfoort img_8102 img_8106 img_8107 img_8108

 

Zoals u kunt zien verzorgen wij veel maatwerk projecten. Al vele scholen in Amersfoort, Zeist, Maarsbergen, Utrecht, Doorn, Tiel en zelfs Breda hebben wij voorzien van lasrookafzuiging. Of het nu mobiel is, afzuiging aan de wand of een lastafel met afzuiging wij kunnen het voor u regelen. Wij kijken altijd of we bestaande producten kunnen hergebruiken of dat er vernieuwing moet plaatsvinden. Wij denken actief mee. Ter inspiratie op een andere school kijken kan ook. Maak een vrijblijvende afspraak.

 

Contactblok Esther

 

 

 

 

 

Overzicht van alle lasdampafzuiging? Bekijk het hier.