Blog Post

Lascabine – afgeschermde werkplek voor het lassen

Een lascabine is zeer functioneel in grote ruimtes, zoals laslokalen en werkplaatsen met meerdere processen. Het beschermd omstanders tegen vonken en spatten, laslicht en zelfs tegen het geluid. De wanden van de lascabines zijn geluiddempend. Door het lasgordijn aan de voorzijde kan er gemakkelijk in en uit gelopen worden, maar zijn de omstanders beschermt tegen laslicht. Er kan ook gekozen worden voor een transparante lamellen lasgordijn.

Langdurige blootstelling aan te hoge geluidsconcentraties kan leiden tot gehoorschade

Las- en slijpwerkzaamheden vormen één van de ernstigste lawaaibronnen in de industriële branche, maar ook op opleidingsinstituten. Langdurige blootstelling aan te hoge geluidsconcentraties kan leiden tot schade aan het trommelvlies en lawaaidoofheid. Geen goede start voor werknemer of leerling.

Daarnaast wordt de communicatie op de werkvloer niet beter als er een hoop ruis is. Hierdoor kunnen er fouten gemaakt worden of ontstaat er veel frustratie.

Met het uitgebreide programma Sonic producten van CEPRO kan een reductie van de geluidsoverlast gerealiseerd worden, waardoor aan de geldende normen op het gebied van geluidsbelasting voldaan kan worden. M. van Veenendaal BV heeft deze geluidswerende producten al bij verschillende opleidingsinstituten en praktijkopleiders mogen plaatsen. Voornamelijk als er meerdere mensen in één ruimte verschillende processen moeten uitvoeren, bewijst de lascabine zijn kracht.

Door de compacte constructie van het wandsysteem met ingebouwde geluiddempende en geluidwerende elementen, ontstaat een geluidluwte op de werkplek. Ook wordt een effectieve geluidreductie verkregen voor de rest van de omgeving. Het modulaire systeem is gemakkelijk en snel en daarmee kostenbesparend op te bouwen en te verplaatsen, uit te breiden of in een andere opstelling te zetten.

Technische gegevens:

  • Hoogte 2.200 mm
  • Breedte 1.012 of 512 mm
  • Dikte 50 mm
  • Standaard bodemvrijheid van ± 180 mm
  • RAL 6011 poedercoating

De ingang tussen de wandelementen kunnen ‘open’ gehouden worden, maar hier kan ook een lasgordijn of laslamellen geplaatst worden.

M. van Veenendaal levert en monteert het complete plaatje, van lascabine tot lasdampafzuiging.

 

Lascabine Lascabine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een vrijblijvende offerte opvragen? Neem contact met ons op.

Contactblok Esther