Blog Post

Helium ballonnen vervangen door waterstof, goed idee?

Helium

Wij kennen helium allemaal van de ballonnen en de gekke stemmetjes die je er mee kunt creëren. En als wij zo doorgaan met het verbruik van helium, is er over +/- 35 jaar geen helium meer. Natuurlijk komt dit niet alleen door de ballonnetjes die wij met zijn allen oplaten. Maar waarom hebben wij dit ballonnengas zo hard nodig? Helium wordt onder meer gebruikt om supergeleidende magneten, zoals in MRI-scanners, te koelen. Bovendien gebruiken natuurkundigen dit gas om experimenten bij extreem lage temperaturen uit te voeren. Maar ook voor het laserlassen en plasmalassen wordt dit gas gebruikt of als testtechniek voor lekopsporing.

Het edelgas wordt dus niet alleen gebruikt in ballonnen en om gekke stemmetjes mee te creëren, maar wat moeten we als we geen helium meer hebben om ballonnen mee te vullen? Zapp’s Checkpoint ging in samenwerking met onze collega’s van Westfalen Gassen Nederland dit uitproberen met waterstof, want tja van water hebben wij toch voldoende. Het grote nadeel aan waterstof is dat het erg brandbaar is, dus of ballonnen vullen met waterstof wel zo’n goed idee is op een verjaardagsfeestje… bekijk het hieronder.

 

Helium nodig? Neem contact met ons op voor de bestelling.

Wij zijn één van de grootste depots van Westfalen Gassen. Wilt u flessen huren? Vraag bij ons de offerte op, wij hebben meer dan 140 soorten gas op voorraad staan. Zo grijpt u nooit mis. U kunt het afhalen of wij brengen het op locatie. Huren van industriële gasflessen of 300 bar gasflessen? Laat het ons weten.

Waterstof kunt u via Westfalen Gassen Nederland bestellen, de collega’s op het hoofdkantoor staan u graag te woord over de mogelijkheden. Kijk hier voor de contactgegevens van westfalen.

Contactblok Esther