Blog Post

Heftruck vullen aan de pomp? Wat mag wel en wat mag niet?

Er zijn momenteel veel vragen in de markt rondom het vullen van gasflessen bij LPG-tankstations. Per 1 januari 2016 is een nieuw  Activiteitenregeling Milieubeheer van kracht, welke heel duidelijk omschrijft wat wel en wat niet toegestaan is rondom LPG-tankstations. Heftruckgas kopen in de vorm van een gasfles is daar echter de oplossing voor.

Het vullen van gasflessen bij de LPG-tankstations is al vele jaren verboden. Het zelf vullen van de heftruck aan de pomp brengt namelijk grote risico’s met zich mee, zoals een te hoge vulgraad. Dit kan ervoor zorgen dat er vloeibaar gas uit de kraan stroomt in plaats van damp. Of de fles staat onder een te hoge druk, waardoor deze beschadigd kan raken.

Heftruckgas te koop

Heftruckgas te koop bij M. van Veenendaal Bron regelgeving: Primagaz

Wat mag wel?

LPG tankstations mogen uitsluitend leveren aan “brandstofreservoirs die uitsluitend dienen voor de berging van LPG, die speciaal zijn ingericht voor de aandrijving van motorvoertuigen en die zijn bevestigd aan deze voertuigen en die al dan niet mede zijn ingericht voor de voeding van verwarmingssystemen voor gebruik in motorvoertuigen op de weg en de aanhangers daarvan mits die verwarmingssystemen voldoen aan de eisen van de Regeling voertuigen“.

Wat mag niet?

Artikel 5.74 Activiteitenregeling milieubeheer stelt letterlijk “Gasflessen en wisselreservoirs worden niet met LPG gevuld.” Dit houdt in dat het nu duidelijk is dat ook flessen met een zgn. “80% vulbeveiliging” niet meer gevuld mogen worden bij een LPG tankstation.

Er is ook een toelichting uitgebracht voor dit artikel welke expliciet omschrijft: “Het wordt niet mogelijk gemaakt om bij een LPG-tankstation alle vast gemonteerde tanks te vullen (dus niet voor aandrijving, maar bijvoorbeeld alleen voor verwarming of bakken en braden). Er is namelijk geen keuringsregime voor deze installaties.”

De oplossing: Heftruckgas

M. van Veenendaal BV heeft een eigen ruilsysteem voor de heftruckcilinders. De tarieven voor de heftruckgasflessen zijn inclusief vrachtkosten (binnen 30 km vanaf Amerongen) en vulling. Keuringskosten en de afdracht van wettelijke belastingen zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Dus nooit extra kosten, gewoon één bedrag per heftruckgasfles. Kosten heftruckgas € 27,50 excl. BTW per heftruckfles.

Door middel van een vol tegen leeg systeem heeft u altijd genoeg voorraad. Ook de vulling prijzen van de heftruckgasflessen kunnen fluctueren. De enige extra aanschaf die u heeft is een verloop tussen de heftruckcilinder en de heftruck. De kosten voor het verloop bedragen € 42,35 incl. BTW. Met dit systeem hoeft u nooit meer naar de pomp en wordt de gasfles aan de deur afgeleverd. De heftruckcilinders zijn lichtgewicht flessen en vallen onder de tilnorm van 25kg.

Zit u buiten de 30km grens, geen probleem. Ook dan komen wij de heftruckgas leveren op locatie, de vrachtkosten bedragen € 6,50 per heftruckfles. De leverdagen zijn dan in overleg.

Contactblok rianne

Leverdagen zijn dinsdag en donderdag. Bestellen de dag voorafgaand voor 12.00 uur. Laat uw bestelling hieronder achter.

 

 

 

 

 

Bestel hier uw heftruckgas

 

  • Straat + huisnummer
  • U betaalt geen vrachtkosten voor het op locatie brengen van heftruckgas als het bezorgadres binnen 30 km vanaf Amerongen is. Bestellen dag voorafgaand voor 12.00 uur. Heftruckgas kunt u ook afhalen. Buiten de 30km betaalt u € 6,50 vrachtkosten per cilinder.
  • Wilt u meer informatie? Laat het ons weten.

 

 

Plaatsen waar wij heftruckgas leveren zonder vrachtkosten:

Leersum, Doorn, Maarn, Maarsbergen, Elst (utr), Wijk bij Duurstede, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Ede, Wageningen, Bennekom, Lienden, Ochten, Ingen, Bunnik, Odijk, Cothen, Lunteren, Leusden, Werkhoven, T Goy, Schalkwijk, Driebergen, Zeist, Kesteren, Ommeren, Opheusden, Maurik, Eck en Wiel, Zoelen, Kerk-Avezaath, Barneveld, Achterveld, Houten, Andelst, Dodewaard, Renkum, Achterberg, Zetten, Beneden-Leeuwen, Echteld, Buren, Woudenberg, Kootwijkerbroek, Ederveen en De Bilt. Staat uw plaats er niet bij en is het binnen een straal van 30km laat het ons dan weten!