Blog Post

Eerste demonstratiemiddag groot succes!

Afgelopen donderdag 26 mei vond de eerste demonstratiemiddag over verschillende type lasapparaten plaats. De middag is gestart om half 3, na een kopje koffie wordt het eerst MIG lasapparaat uitgelegd. De Cebora MIG Synstar 200/M Synergic inclusief Pulse  is perfect geschikt voor aluminium lassen en daar werd de Synstar dan ook voor gebruikt. Voor sommige deelnemers de eerste keer en voor een aantal gesneden koek. Echter een lasmachine met 20 voorgeprogrammeerde programma’s waren de meeste niet mee bekend. Met 1 knop is deze machine af te stellen, lassen was nog nooit zo makkelijk!

Weldkar TIG

Vervolgens gingen we naar de krachtige Weldkar TIG 2025 AC/DC Pulse. TIG lassen brengt een hele andere dimensie met zich mee dan MIG/MAG lassen. Vele vinden dit lasproces moeilijker, maar ook rustgevend. TIG lassen geeft namelijk geen spetters. Ondertussen werd aan de andere zijde van de ruimte uitleg gegeven hoe het beste plaatwerk gelast kon worden. De Mono start Cebora lasmachine is daar perfect geschikt voor. Deze compacte machine is namelijk zeer makkelijk te bedienen en te verplaatsen. Voor de hobbyist en semi-professional de perfect machine om oude of nieuwere auto’s op te knappen en plaatwerk te lassen.

Speed Star

Daarna hadden we nog twee onderdelen op het programma staan, plasmasnijden en de Cebora Speed Star. De Speed Star is een zeer krachtige machine welke tot 30% sneller kan lassen en daardoor zeer geschikt voor productiewerk. 3 deelnemers durfde deze machine aan en hebben kunnen ervaren hoe dat voelt.

Al met al was het een geslaagde middag en voor herhaling vatbaar. Twee maal per jaar gaan wij de demonstratiemiddag organiseren. De eerst volgende vindt plaats op dinsdag 11 oktober 2016. Ter zijner tijd sturen wij de uitnodiging weer rond in onze nieuwsbrief. Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet? Schrijf u dan hier in! Onderaan de homepage vindt u de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Deze komt maandelijks uit.

Hieronder een fotoreportage van de demonstratiemiddag!

IMG_2715 IMG_2716 IMG_2726 IMG_2730 IMG_2732 IMG_2734 IMG_2736 IMG_2745 IMG_2759 IMG_2762 IMG_2769 IMG_2773 IMG_2778