Blog Post

Afzuigkap ter isolatie werkplek en lasrook in de ruimte tegen te gaan

Afzuigkap lassen lasdampafzuigingDe FlexHood afzuigkap wordt gebruikt om een werkplek mee af te schermen. De afzuigkap voor isolatie en lasrook. De afzuigkap werkt met lamellen. Dit isoleert de werkplek, het beschermt omstanders tegen vonken en eventueel laslicht. Daarnaast zit er in de kap randafzuiging, dit is nooit ter vervanging van afzuiging bij de bron. Afzuiging bij de bron is mobiele afzuiging, afzuigarmen of overdruk lashelmen.

De afzuigkap isoleert een laswerkplaats. De kap zorgt ervoor dat de werkomgeving gevrijwaard blijft van zwevende lasrook. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat vonken en spatten binnen in de kap blijven, waardoor personen in de buurt worden beschermd. Aangezien een afzuigkap lasrook niet direct bij de bron afzuigt –zoals afzuigarmen dat doen– moeten lassers overdrukhelmen dragen om hun gezondheid te beschermen.

De laslamellen houden andere luchtstromen –zoals tocht– buiten de kap. Op deze wijze voorkomt de geregelde luchtstroom dat rook in de ruimte blijft hangen en uit de kap onAfzuigkaptsnapt.

Plymovent heeft een frame ontwikkeld om de luchtstroom te optimaliseren en de rook effectief af te zuigen. In traditionele laskappen vindt afzuiging vaak plaats in het midden. De FlexHood doet dat echter via randafzuiging aan de zijkanten van de kap, waardoor meer rook wordt afgezogen. Bovendien zorgt de deflectorplaat ervoor dat vonken worden afgevangen, zodat het risico op brand aanzienlijk afneemt.

Het feit dat de afzuigkap uit modulaire onderdelen bestaat benadrukt het hoofdkenmerk flexibiliteit. U kunt de FlexHood dusdanig naar uw wensen aanpassen dat de kap aan al uw eisen voldoet. Men kan de kap ophangen of op standaards plaatsen. Wij bieden diverse laslamellen, van kleurloos transparante tot niet-transparante lamellen voor een complete oogbescherming.

Wanneer is de afzuigkap makkelijk in gebruik

  • Om tocht tegen te gaan op de werkplek
  • Ter voorkoming van verspreiding van de lasrook in de werkplaats
  • Rondom een lasrobot of snijtafel, om omstanders te beschermen tegen lasdamp / lasrook

 

Afzuigkap lassen

De volgende vraag is vaak, wat voor kosten hangen hier aan vast. Voor een afzuigkap van 2 x 2 meter, laslamellen en beugels incl. montage bedragen de kosten +/- € 5000,- excl. BTW.

Uiteraard kunt u bij ons vrijblijvend een offerte calculatie opvragen. Aan de hand van foto’s van de ruimte kunnen wij deze op maat voor u aanbieden.

Bent u juist op zoek naar afzuiging bij de bron, dan verwijzen wij u door naar onze overige lasdampafzuiging.

Contactblok rianne

Share This