Blog Post

15 mm in slechts 1 laag lassen, Lorch SpeedArc (MIG)

Vanaf heden zijn wij ook dealer van het merk Lorch. Lorch ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar zeer hoogwaardige lasapparatuur die tot de beste op de markt horen. De productie bevindt zich in Auenwald, vlakbij Stuttgart, in Duitsland. Lorch staat voor kwaliteit. Dit is niet alleen terug te zien in de 3 jaar garantie termijn op de lasmachines, maar bijvoorbeeld ook in de 10 jaar onderdelen garantie. Dit betekend dat Lorch garandeert dat 10 jaar na laatste productiedatum, de onderdelen nog leverbaar zijn.

En Lorch heeft een zeer mooie functie op diverse MIG/MAG lasapparaten, namelijk SpeedArc.

Wat is SpeedArc:

Door SpeedArc kan men tot 30% sneller lassen en er kan gelast worden in slechts 1 enkele laag. Moet er 10-15 mm dik gelast worden, dan worden hier vaak meerdere lagen voor gebruikt. Met SpeedArc kan dit in één enkele laag. En dat loont.

SpeedArc bezit een veel hogere energiedichtheid en bereikt zo een grotere vlamboogdruk in het smeltbad. Dit is maximale MIG-MAG. De geconcentreerde, stabiele vlamboog is ook bij lange, vrije
draaduiteinden, in smalle naden, ideaal te beheersen. De tijd van de grote naadopeningshoeken is eveneens voorbij. Er is geen 60° nodig, 40° is al voldoende voor de SpeedArc. De inbranding in het basismateriaal is duidelijk beter dan bij normale MIG-MAG-installaties.

SpeedArc

Één van de machines die deze eigenschap heeft is Lorch MicorMIG 350 Pulse, beschikbaar vanaf € 5780,00.

Lorch MicorMig

Meer informatie of geïnteresseerd in deze techniek, neem contact met ons op.

Contactblok Esther