Blog Post

Wij waren aanwezig bij het Open Huis van Vakcollege Maarsbergen!

Het Open Huis op zaterdag 21 januari van Vakcollege Maarsbergen werd druk bezocht. Veel leerlingen uit groep 7 en 8 kwamen samen met hun ouders, opa’s en oma’s of andere belangstellenden kijken wat het Vakcollege Maarsbergen allemaal te bieden heeft. En dat was veel!

Al jarenlang leveren wij alles op gebied van lassen, (hard)solderen en autogeen lassen aan het Vakcollege Maarsbergen. Dit jaar waren wij ook weer aanwezig bij het Open Huis. Onze collega Esther was samen met collega Jorien van Valen van Westfalen Gassen Nederland. Esther liet de kinderen en ouders kennismaken met plasma snijden. Voor de gelegenheid hadden wij de plasmasnijder van Weldkar bij ons type 4060 PFC. Een plasmasnijder die makkelijk door 15mm staal gaat. Met de veiligheidsbrillen op en de “Echte Mannen en Vrouwen Lassen”stofjassen aan gingen ze aan de slag.

Even verderop in het laslokaal liet Jorien zien wat er met gas kan gebeuren. De gevaren er van, maar uiteraard ook wat leuke proefjes. Hoe je bijvoorbeeld met de juiste verhouding gas en zuurstof een schuimrubberen stang laat wegschieten. Check de video’s hieronder voor een betere impressie.

Wij willen Vakcollege Maarsbergen bedanken voor de gastvrijheid en hopen dat er veel leerlingen in gaan stromen.