Blog Post

Mobiele lasdampafzuiging met zelfreinigend filter – Plymovent

De MobilePro is een mobiele lasdampafzuiging voor professionele lassers die behoefte hebben aan een flexibele oplossing. Wordt er veel gelast, dan is dit de mobiele oplossing. De MobilePro afzuiging is er in veel verschillende opties. Een belangrijk bijkomend voordeel, de unit is verkrijgbaar met een W3 certificering. Speciaal voor het RVS lassen.

Deze robuuste mobiele unit is voorzien van een ergonomische handgreep en vier wielen waarvan twee zwenkwielen om eenvoudige verplaatsing mogelijk te maken. De MobilePro is geschikt voor een groot aantal lastoepassingen zoals MIG, MAG, TIG, GMAW, FCAW en elektrodelassen.

Net als bij de meeste andere mobiele units kunnen de uittrekbare afzuigarmen van Plymovent, de 3 en 4 meter metalen en de kunsstofarm aan de MobilePro worden bevestigd om de benodigde lengte te bereiken.

Mobiele afzuiging lassen mobile pro

Geluidsabsoberende SilentFlow-kast zonder leidingen

Deze mobiele afzuiging is uitgerust met een geïntegreerde ventilator die in een SilentFlow geluidsabsorberende kast is geplaatst. Dit vermindert zowel mechanische geluiden als het geluid van de luchtstroom van de ventilator. Dit komt door gebruik te maken van een innovatieve luchtgeleiding, akoestische panelen en speciaal ontworpen uitlaat.

 

Ram-Air lage operationele kosten

De mobiele lasdampafzuiging is uitgerust met een Ram-Air-pulsversterker, dat de efficiëntie van de reiniging verbetert. Een Ram-Air-pulsversterker is in het filterpatroon geplaatst en verdeeld de pulsenergie direct naar het filtermedium. De resultaten liegen er niet om: minder drukverlies, lager perslucht- en energieverbruik. Ram-Ai betekent lagere operationele kosten.

 

BiCo-filterpatronen gaan langer mee

De levensduur van het filter wordt niet alleen bepaald door de efficiëntie van de reiniging, maar juist door de sterkte van de verbinding tussen de vezels in het filtermedium. De meeste filters gaan kapot doordat de binding breekt. Dit veroorzaakt een onmiddellijk drukverlies en een vermindering van de luchtstroom. Het resultaat: een kostbare vervanging van het filterpatroon. De polyester BiCo-filterpatronen die hier wordt toegepast, zijn gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in de Bi-Component technologie. De Plymovent patronen zijn 100% polyester en kunnen daarom ook worden gereinigd.

Deze mobiele afzuiging met zelfreinigend filter biedt kwaliteit op het gebied van lasdampafzuiging. Dat is waar het om gaat, de veiligheid en gezondheid van de werknemers, collega’s of leerlingen te kunnen waarborgen.

De afzuigarm is verkrijgbaar in een 2,3 of 4 meter arm. De afzuiging is verkrijgbaar in 230 volt en 400 volt. Vanaf € 3100,- heeft u deze afzuiging met een 2 meter kunststof arm. Voor maar € 50,- meer heeft u zelfs W3 certificering. De meest ‘uitgebreide’ versie met een 4 metalen arm en W3 certificering kost € 3440,-. (zoals afgebeeld)

toch liever een mobiele afzuiging met een wegwerpfilter. Bekijk dan ons overzicht of neem contact op.

Meer informatie nodig of een offerte ontvangen, neem contact met ons op.

 

Contactblok Esther

 

Plaats hier uw bestelling:

  • Straat + huisnummer
  • Vink aan welke lasdampafzuiging u wilt ontvangen. U ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging van uw bestelling met levertijd en eventuele transportkosten.
  • Wilt u een ander formaat of heeft u een andere vraag, laat het ons weten. Wij maken dan een offerte op maat voor u.

 

Share This