Blog Post

Werkbank met onder en achter lasdampafzuiging

De DraftMax – Werkbank met onder- en achterafzuiging zuigt lasrook en slijpstof effectief af

De werkbank met lasdampafzuiging onderin en in de achterwand is een combinatie van een lastafel en een afzuig- en filtratiesysteem. De compacte afzuigtafel kan overal worden geplaatst. Bijvoorbeeld binnen in een lascabine of aangesloten op leidingwerk. De DraftMax is geschikt voor veel toepassingen, zoals lassen, slijpen en plasmasnijden. De Draftmax werkbank met lasdampafzuiging wordt veel gebruikt bij scholen, ateliers en kleinere werkplaatsen. Het is een alles in 1 oplossing en gemakkelijk aan te sluiten. Neemt u het te lassen gedeelte altijd mee naar de werkbank, is dit wellicht de ideale oplossing.

Werkbank met lasdampafzuiging

Het afzuigsysteem verwijdert rook en stof direct uit de ademzone van de lasser via het werkoppervlak en het optionele achterafzuigingspaneel. De kit voor achterafzuiging wordt aanbevolen als wordt gewerkt met een hittebron, zoals lassen. Snel stijgende lasrook / lasdamp kan alleen effectief worden afgevangen door een combinatie die naar beneden en naar achteren afzuigt.

Onze werkbank voor onder- en achter lasdampafzuiging is verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

las en slijp afzuigtafel

Draftmax Basis:

De Draftmax Basis werkbank is ideaal voor lichte tot middelzware las- en slijpwerkzaamheden. De afzuigtafel is uitgevoerd met een werkrooster, een drievoudige vonkenvanger en twee filterpatronen welke te verwijderen zijn. De filterpatronen hebben een groot filteroppervlakte waardoor de efficiency van het filter hoog. Daarnaast bevat de tafel twee uitschuifbare stoflade. Een manometer op het bedieningspaneel geeft aan wanneer de filterpatronen vervangen moeten worden.  De werkbank wordt compleet geleverd met een achterafzuigwand, zijpanelen en geluidsdemper. Afmeting van de tafel is L 138 x B 100,5 x H 92 cm. 380 Volt.

Geschikt voor:

  • MIG/MAG  Lassen
  • TIG Lassen
  • Elektroden lassen
  • Slijpen
  • Snijden (max 50A) Niet geschikt voor het slijpen van aluminium

Draftmax Ultra

Het grootste verschil tussen de Basis en de Ultra zijn de zelfreinigende filterpatronen. Een zeer professionele afzuigtafel voor intensief gebruik. Het filterreinigingssysteem treedt in werking wanneer tijdens het gebruik het drukverschil boven een bepaalde waarde komt. De filterpatronen worden individueel van binnenuit gereinigd door middel van persluchtstoten. Een ingebouwde zoemer geeft aan wanneer de filterpatronen vervangen dienen te worden. Om de werkbank voor zowel voor las als slijp werkzaamheden te gebruiken dient de afzuigtafel uitgerust te worden met een kit voor achterafzuiging, voor een optimale verdeling van de afzuigcapaciteit. De Werkbank Draftmax Ultra is voor dezelfde toepassingen geschikt als de Basis.

 

Hieronder een video van de werking van de afzuigtafel.

Wilt u meer weten over de afzuigtafels? Of een vrijblijvend advies op maat ontvangen op locatie? Neem dan contact met ons op!

Contactblok Esther

 

 

 

 

 

Een aantal voorbeelden in de praktijk:

Werktafel met afzuiging

las en slijptafel met afzuiging