Blog Post

Verminder de lasdamp in het praktijklokaal van de school

Elke dag worden er nieuwe lassers opgeleid. Bij lasscholen en praktijkscholen ligt de nadruk vaak op persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zoals lashelmen, handschoenen en gehoorbescherming. Maar niet alleen de PBM’s zijn belangrijk, ook de kwaliteit van de binnenlucht is erg belangrijk. Lasdampafzuiging op scholen is erg belangrijk voor zowel de leerling als de leraar. Het inademen van lasrook kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van studenten en leraren. Las leraren staan gemiddeld zo’n 6 uur voor de klas per dag in de lasrook. Goede lasdampafzuiging is dus een must voor elk laslokaal!

De voorbeeldfunctie van een school maakt het nóg belangrijker dat las- en slijpwerkzaamheden plaatsvinden binnen de wettelijke grenswaarden. Het is belangrijk om lassers-in-spe, andere leerlingen, leraren en apparatuur te beschermen tegen lasrook, vonken en spatten tijdens laswerkzaamheden.

Verschillende vormen van lasdampafzuiging, kijk hier

Omstanders beschermen tegen vonken en spatten, kijk hier

Oplossingen voor het verwijderen van lasrook / lasdamp

Een afzuiginstallatie van hoge kwaliteit met goede filtratie is nodig om onder de wettelijke grenswaarden voor lasrook en slijpstof te blijven. Onze producten vangen lasdamp effectief af. Wij bieden de volgende lasdampafzuiging op scholen:

  • afzuiging d.m.v. mobiele lasrookafzuigers die vrij door de praktijkruimte kunnen bewegen
  • bronafzuiging in lascabines
  • lastafels inclusief afzuiging (Plug & Play)

Plug & Play product of een totaaloplossing?

Wij hanteren het merk Plymovent. Dit merk maakt onderscheid tussen 2 mogelijkheden voor afzuiging op een lasschool: Plug & Play producten of een totaaloplossing.

Plug & Play producten zijn mobiele of draagbare lasrookafzuigers of lastafels met een geïntegreerd afzuig- en filtratiesysteem. Een afzuigtafel kan in een loze hoek van een lokaal worden geplaatst. Dit is een goede oplossing voor een klein lokaal. (zie afbeelding onderstaand)

Een andere mogelijkheid is een totaaloplossing voor het verwijderen van lasrook, op maat gemaakt voor het laslokaal. Het systeem bestaat uit een combinatie van afzuigarmen, afzuigtafels, filters en ventilatoren. Dit is een goede oplossing voor meerdere lascabines op een rij of diverse lasgebieden in 1 lokaal.

Mobiele lasdampafzuiging is één van de andere Plug & Play oplossingen die wij kunnen bieden. Afhankelijk van de hoeveelheid die u last per maand wordt de mobiele lasdampafzuiging aangeboden. Vraag ons naar de mogelijkheden op het gebied van Plug & Play lasdampafzuiging op scholen. Vanaf € 3950,- excl. BTW

 

Afzuigtafel Plug & play

Installeer een nieuw systeem of breid het huidige systeem uit

Een nieuw afzuigsysteem kan geïnstalleerd worden voor uw lasopleiding, maar het is ook mogelijk een bestaand systeem uit te breiden of te vervangen. Het is belangrijk voor leerlingen om een goede start te maken in hun loopbaan, zonder zich zorgen te hoeven maken over de lasrook en lasdampen die ze mogelijk inademen.

Lasdampafzuiging laslokaal

Laat u adviseren welke lasdampafzuiging het beste bij uw situatie past

Door de jarenlange ervaring met verschillende scholen kunnen wij u perfect adviseren over de verschillende mogelijkheden in een laslokaal. Verschillende scholen in onze omgeving gingen u voor. Belt of mailt u ons gerust voor een vrijblijvende afspraak of een referentie van andere scholen.

Contactblok Esther

 

 

 

 

 

 

 

Bestel hier uw lasdampafzuiging:

  • Straat + huisnummer
  • Vink aan welke lasdampafzuiging u wilt ontvangen. U ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging van uw bestelling met levertijd en eventuele transportkosten.
  • Wilt u een ander formaat of heeft u een andere vraag, laat het ons weten. Wij maken dan een offerte op maat voor u.