Blog Post

Workshop: veilig omgaan met gassen

Veilig omgaan met gassen

In samenwerking met Westfalen Gassen Nederland organiseren wij op donderdagmiddag 6 april de workshop: veilig omgaan met gas. Dit is een leerzame, maar ook leuke manier om meer te weten te komen over kenmerken van verschillende soorten gas. De workshop begint om 15.00 uur tot +/- 17.00 uur. Inloop is vanaf 14.30 uur.

Zijn gassen gevaarlijk? Explosief? Verstikkend? Brandbaar? Kun je gassen mengen? Welke chemische reactie kan er ontstaan? Dit zijn slechts enkele vragen als het gaat om veilig werken met gassen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, wordt de theorie toegelicht. Op deze wijze zie je ook daadwerkelijk wat er mis kan gaan en hoe je dit kunt voorkomen.

Deze workshop is bedoelt voor mensen die veel te maken met gas in hun werk. Vaak zijn wij op de automatische piloot met gassen bezig, dit gaat ook in 99% van de gevallen goed. Maar gas heeft zoveel kenmerken, waar je vaak geen weet van hebt. Door middel van theorie en proefjes wordt dit laten zien, zie bijvoorbeeld ook de onderstaande video. Dit is 1 van de proefjes die verduidelijkt wat de gevaren zijn van gas en hoe je veilig om kan gaan met gas.

Opgeven?

Interessant? Meld u nu aan via info@veenendaalbv.nl of bel ons.

Workshop veilig omgaan met gas