Blog Post

Demonstratiemiddag in het teken van plasmasnijders

Op dinsdagmiddag 10 oktober starten wij om 15.00 uur met een demonstratiemiddag over plasmasnijders. De nieuwste plasmasnijder van Cebora gaat onder andere gedemonstreerd worden. Deze plasmasnijder snijdt maar liefst tot 60 mm staal. Daarnaast zijn er twee Weldkar plasmasnijders aanwezig. U kunt dus precies kijken wat het beste bij u past.

Op verzoek kunt u ook met de MIG en TIG lasapparaten lassen uit het assortiment.

Geef u op via info@veenendaalbv.nl of bel met 0343 451496.

Technische gegevens Cebora Plasma Sound PC 130/T

De Plasma Sound PC 130/T is het resultaat van de doorontwikkeling op het gebied van plasmasnijden. Deze volledig synergisch in te stellen plasma inverter is voorzien van 5” LCD display. De belangrijkste instellingen zijn direct op het hoofdscherm eenvoudig aan te passen, zonder te hoeven schakelen naar submenu’s. Tevens kan, naast het snijden, op het hoofdscherm ook overgeschakeld worden naar de gutsmodus (12,2 kg/uur) en markeermodus (25 mm op staal).

Met de maximale snijstroom van 130 Ampère kunnen staal, aluminium of RVS probleemloos én met hoge kwaliteit worden gesneden. Staal tot max. 60(!) mm,

aluminium en RVS tot max. 50(!) mm. De machine biedt de oplossing voor de industriële gebruiker die dikker materiaal wil snijden met een compacte en (draagbare) machine.
De plasma inverter wordt standaard geleverd met, de door Cebora ontwikkelde, 6 meter handsnijtoorts CP 162C met “on air” ontsteking (geen hoogfrequent). Het ‘on air’ ontstekingsmechanisme zorgt voor een optimale en veilige ontsteking. Mede door de nieuw ontwikkelde snijtoorts blijft de kwaliteit van de snede gewaarborgd met een minimum aan vervanging van de slijtdelen.
De machine heeft een unieke inschakelduur (125A bij 100% en 130A bij 80%), waardoor deze plasmasnijder zeer geschikt is voor zwaar en langduri

g werk. Tevens is de machine toepasbaar voor geautomatiseerde productie door middel van een extra interface en machinesnijtoorts.

PLASMAMACHINE CEBORA SOUND

Dit snijapparaat beschikt over een aantal ‘automatische’ functies, waaronder:

  • De ‘Self Restart Pilot’ vereenvoudigt het snijden van gaas, roosters en geperforeerde plaat. Deze laatst genoemde functie zorgt namelijk voor een automatische herstart van de plasmaboog.
  • Automatische detectie van versleten verbruiksartikelen.
  • Automatische detectie van aanwezige fase (zowel bij het opstarten als tijdens gebruik), om beschadiging van de machine te voorkomen indien de juiste fase per ongeluk ontbreekt.
  • Automatische spanningsschakeling tussen 208/220/230 en 400/440 V.
  • Automatische detectie van toorts type, toorts lengte.
  • Automatische detectie van diameter snijhuls, afhankelijk van ingestelde snijstroom.

Verder beschikt de Plasma Sound PC 130/T over een drukregelaar met waterafscheider op de achterzijde en een ‘Post-gas’ functie die de toorts na het uitschakelen van de boog nog een tijdje blijft koelen. Dit verminderd de spanningen op de onderdelen en verhoogt de levensduur van de slijtdelen. De machine is geschikt voor gebruik op aggregaten met voldoende vermogen en voorzien van Cebora’s PFC module (Power Factor Correction) volgens de norm IEC/EN 61000-3-12. Dit zorgt voor minder stroomverbruik, hoger rendement, meer vermogen en hogere inschakelduur. Kortom: energiezuinige groene apparatuur!

Machine wordt standaard geleverd met een 6 meter CP 162C handsnijtoorts met centraalaansluiting en een 6 meter massakabel 25 mm² met aardklem.

Aan deze machine zit in oktober en november een zeer mooie actie verbonden!

Contactblok Cor lasapparaten

Share This